Gruppbild på delegationen från PRV och från KIPRO.

Koreanskt besök hos PRV

PRV har under flera år haft en kontinuerlig dialog med Korean Intellectual Property Office (KIPO). Detta för att främja utvecklingen av innovation och immateriella rättigheter i både Sverige och Sydkorea.

Som en del av detta samarbete besökte en delegation från Korean Institute of Intellectual Property Promotion (KIPRO), som stödjer landets patentkontor (KIPO) med tjänster för patentinformation och patentsökningar, PRV i Stockholm mellan 7 och 13 september. Syftet var att diskutera och signera ett nytt samarbetsavtal.

Avtalet innebär kortfattat att respektive myndighet på begäran av den andra myndigheten kan utföra sökningar på koreanska, japanska och kinesiska respektive ”nordiska”, franska och tyska.

Delegationen från KIPRO leddes av Myeong Sup Kim, president för KIPRO. Från PRV:s sida deltog flera representanter, bland annat:

  • Anna Jardfelt, generaldirektör
  • Martin Lidén, ansvarig för bilaterala relationer
  • Linus Wännström, ansvarig för PRV Konsulttjänster
  • Anna Danestig, chef för enheten för utbildning och kunskap
  • Gunilla Friberg, administratör för konsulttjänster

Det nya avtalet som signeras mellan KIPRO och PRV bygger vidare på tidigare samarbetsavtal och har som syfte att stärka de tjänster som erbjuds till industrin i båda länderna. PRV:s generaldirektör Anna Jardfelt underströk vikten av samarbetet i sitt välkomsttal:

Samarbetet mellan våra myndigheter gör det möjligt för oss att erbjuda bättre verktyg för industrin att navigera i patentlandskapet och fatta välinformerade beslut, vilket är centralt för att behålla konkurrenskraften.

Besöket hos PRV inleddes med presentationer från båda parter, där Linus Wännström presenterade PRV:s arbete och tjänster, medan Young Hun Song från KIPRO introducerade deras motsvarande verksamhet. Diskussionerna fokuserade främst på hur länderna kan samarbeta för att främja och förbättra söktjänster för patent i både Sverige och Sydkorea. Efter en diskussion kring framtida samarbeten avslutades mötet med en signeringsceremoni för det nya avtalet.

Förutom mötet och signeringsceremonin hos PRV har KIPRO-delegationen ett omfattande program under sin vistelse i Sverige, med syfte att fördjupa samarbetet med svenska aktörer inom innovation och immaterialrätt. Programmet inkluderar följande aktiviteter:

  • Besök på KOTRA (Korea Trade-Investment Promotion Agency) Trade Center: Delegationen träffar representanter från KOTRA
  • RISE i Kista
  • Koreanska ambassaden i Sverige
  • PRV-konferens den 12 september