Kvinna som talar i telefon med headset.

Nytt regeringsuppdrag – PRV ska förenkla och förbättra för företag

Regeringen har gett PRV i uppdrag att förkorta handläggningstider och förbättra servicen mot företag. Detta uppdrag, som även tilldelats flera andra myndigheter och länsstyrelser, koordineras av Tillväxtverket.

Uppdraget svarar mot två av regeringens förenklingspolitiska mål. Dels att förvaltningsmyndigheters handläggningstider för företag ska bli kortare och mer transparenta, dels företagsanpassad service och bemötande.

Uppdraget är en del av regeringens arbete med att minska företagens regelbörda, administrativa kostnader och fullgörandekostnader.

Uppdraget är i linje med det vi redan gör kopplat till handläggningstider och en förbättrad kundupplevelse, framför allt digitalt. Vi kommer att fortsätta fokusera på det som ger mest effekt för företagare. Uppdraget och budgeten för detta från regeringen gör det möjligt för oss att arbeta mer systematiskt med dessa viktiga frågor, säger generaldirektör Anna Jardfelt.

Samtliga berörda myndigheter, inklusive PRV och Socialstyrelsen som nyligen tillkommit, ska årligen rapportera om sina framsteg fram till år 2029.

Läs mer om uppdraget: Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)